La Palma WEST

Het zonnige westen van La Palma. Informatie over de stranden, de piratenkloof, een gezellig stadje, de vlooienmarkt op zondagochtend,
en vanaf de veranda van je vakantiehuis iedere avond een zonsondergang.

De piratenkloof in Tijarafe

Wie goed zoekt, vindt in de Piratenkloof nog sporen van de laatste piraten op La Palma.


Plaza de España en Plaza Chica in Los Llanos

Onberispelijk geklede bankbedienden genieten van de koffiepauze, de oudere heren kijken ondeugend om zich heen, jonge moeders pronken trots met hun kleine.


Puerto de Tazacorte, zon, strand, restaurants en dolfijnen

Voor wie in Europa op zoek is naar de zon is de kans om deze te vinden in Tazacorte het grootste.


Plaza Glorieta, kleurrijk pleintje

La Palma lijkt hier kleurrijk tot stilstand te zijn gekomen.


De markt van Argual op de Plaza Sotomayor

Op zondagochtend komt het plein tot leven, wanneer verkopers van sieraden, souvenirs, huisraad, planten, honing en Duitse boeken hun handeltje uitstallen.

Onze inside tips:

De onderwaterwereld van La Palma

Beleef ook de intrigerende onderwater-wereld van La Palma, het best bewaard geheim van de Canarische eilanden.


Lekker eten aan de kust bij ondergaande zon

Een Chirinquito is een provisorisch gemaakt restaurant op het strand of aan de kust waar gegeten en gedronken kan worden. Lekker primitief zonder pretenties en puur!

Bierbrouwerij en tapasrestaurant Isla Verde

De Belg Dino en de Poolse Jolanta kwamen met hun kinderen naar La Palma met het plan om een bierbrouwerij te beginnen. Een geniaal plan.


Vakantiehuis in het westen van La Palma.

Verblijf in een vakantiehuis in het westen van La Palma en geniet iedere avond opnieuw van de zonsondergang.

Het westen van La Palma

In het westen van La Palma gaat de zon onder en kun je in de avond een uur langer van het licht genieten dan in het oosten van het eiland, waar de zon al eerder verdwijnt achter de steile bergrug. Wellicht zijn het de extra uren zon waardoor het leven in het westen allemaal wat swingender en gemakkelijker lijkt te verlopen dan aan de andere kant van de berg. En terwijl de bananen overvloedig staan te rijpen aan de kust, geniet je van een bezoek aan de Plaza de España in het stadje Los Llanos. De Palmeros zijn lekker zichzelf en het leven gaat ook in het levendige westen van La Palma rustig zijn gangetje.

Aan de kust heb je de keuze uit een viertal stranden om je te warmen aan de zon en voor een verfrissende plons in de Atlantische Oceaan. In de eettentjes aan de kust kun je genieten van de Canarische keuken. Maak deel uit van het eilandleven en huur in het westen van La Palma een zonnig gelegen vakantiehuis met zicht over de Atlantische Oceaan.

La Palma Vliegtickets, informatie over vliegen naar La Palma

Scroll naar boven